Vyberte si vianočnú látku zo 100 % bavlny

 

Krása vianočnej výzdoby by nebola dokonalá bez textilných doplnkov. Vianočné látky môžete využiť na šitie obrusov, vankúšov aj prestierania alebo ako dekoračné látky. Ako si ju vybrať a čo všetko si z nej môžete vyrobiť, vám prezradíme v nasledovnom článku.

vianocna latka finetextil

Od adventu až do Troch kráľov

Vianočné látky sú vhodné na výrobu dekorácií od začiatku adventu až po koniec sviatočného obdobia. Začať môžete adventným kalendárom s vrecúškami so skrytým prekvapením na každý deň. Nezabudnite na extra veľké prekvapenie na Mikuláša. Na dvere si môžete z látky vyrobiť adventný veniec a na nákupy môžete chodiť s vašou novou vianočnou taškou. Aj keď si na Vianoce budete musieť ešte chvíľu počkať, až do ich príchodu môže váš stôl zdobiť obrus zo zimnou tematikou.

 

Vianočná bavlnená látka sa dá využiť aj na vytvorenie originálnych ozdôb. Srdiečka, domčeky, jedličky, hviezdičky alebo medovníkové postavičky v unikátnom dizajne tak tento rok môžu zdobiť práve váš vianočný stromček. Ozdoby patria tiež do ostatných miestností domácnosti. V detskej izbe sa bude krásne vynímať veselý snehuliak. Prostredie v spálni zútulnia vianočné obliečky a mäkučké vankúše. Na okno si môžete ušiť vianočnú girlandu. Máte radi patchwork? Vianočná bavlnená látka je pre túto techniku ako stvorená.

 

Ako vyzdobiť vianočný stôl

Extra pozornosť si zasluhuje sviatočný stôl. A nemyslíme tým len množstvo dobrôt, ktoré naň položíte. Najkrajší vianočný obrus je ten, ktorý si vlastnoručne vyrobíte. K obrusu môžete vhodne zladiť nové vianočné prestieranie a pokojne si ušite i vlastné textilné obrúsky. Slávnostná nálada nemusí obísť ani stoličky. Čo tak dopriať im tento rok vianočné podsedáky a dekoračné mašle?

 

Vianočná látka metráž

Vianočná látka metráž ponúka široký výber vzorov. Či už máte radšej hviezdičky, stromčeky, pestrofarebné gule, vločky, rôzne ornamenty alebo pestrú koláž rôznych vianočných motívov, iste si vyberiete. Pre tých, ktorí preferujú jednoduchosť moderného interiéru, sú tu jednofarebné látky. Aj z bieleho, zeleného alebo červeného obrusu vytvoríte originálny dizajnový kúsok. Postačí ho skombinovať napríklad so zlatým tylom.