Šikovný návod, ako ušiť jedinečný detský podbradník

 

Detské podbradníky využijete počas kŕmenia aj ako súčasť každodenného oblečenia v čase, keď bábätku idú zúbky. Aby ste ich mohli svojmu dieťatku ušiť, pripravili sme pre vás podrobný obrázkový návod ako ušiť podbradník.

Návod na detský podpradník - finetextil.sk

 

Budete potrebovať:

  • 55 cm bavlnenej látky na podbradník,
  • nožnice,
  • strihový papier (ak nemáte, môže byť aj obyčajný),
  • ceruzku,
  • niť vhodnej farby,
  • krajčírske špendlíky.

Postup, ako ušiť podbradník

Najskôr si urobte strih na podbradník. Šírka podbradníka je 22,5 cm, výška 22,3 cm. Aby boli oblúky na oboch stranách rovnaké, papier si pri kreslení preložte na polovicu. Veľkosť si môžete ľubovoľne prispôsobovať podľa toho, ako veľký detský podbradník chcete ušiť.

Krok č.1 - fintextil.sk

Látku na podbradník si preložte tak, aby ste strihali dva rovnaké diely. Strih obkreslite a vystrihnite.

Krok č.2 - finetextil.sk

Ďalej vystrihnite šikmý prúžok na lem podbradníka so šírkou 3 cm. Pri šírke látky 55 cm budete potrebovať 3 pásy. Strihajte v smere diagonály — v tomto smere má metráž najlepšiu pružnosť.

Krok č.3

Diely podbradníka spojte špendlíkmi tak, aby lícová strana látky smerovala von. Zošite endlovacím stehom a začnite s prišívaním šikmého prúžku v oblúku na výstrih okolo krku.

Krok č.4 - finetextil.sk

Švy rozžehlite, lem preložte na druhú stranu podbradníka a prišpendlite.

Krok č.5 - finetextil.sk

Prišpendlený okraj prišite.

Krok č.6 - finetextil.sk

Detský podbradník preložte na polovicu, aby ste našli stred jeho obvodu. Koniec lemu, ktorý sa bude po dokončení nachádzať navrchu, založte, aby sa nepáral. Teraz budete prišívať lem smerom od stredu k hornému okraju.

Krok č.7 - finetextil.sk

Zošité švy rozžehlite, lem preložte a prišpendlite na druhej strane podbradníka. Dĺžku šnúrok si môžete prispôsobiť podľa potreby. Konce založte, aby sa nepárali. Zažehlite šnúrky a spojte ich špendlíkmi.

Krok č8. fintextil.sk

Nakoniec prišite lem po obvode, zošite šnúrky a podbradník pre novorodenca alebo batoľa s krásnymi, detskými motívmi je hotový.

Podbradník - finetextil.sk