Potešte seba i svojich najmenších výrobkom z minky látok

 

Minky látka vás prekvapí svojou hebkosťou a mäkkosťou. A nielen to. S týmto materiálom sa tiež veľmi dobre pracuje, nezráža sa a po opraní ho nemusíte žehliť. Hľadáte látku, z ktorej vyrobíte niečo pre celú rodinu? Tak potom ste ju práve našli. Minky vám ponúka mnohorakosť využitia pre deti aj dospelých. Ak neviete, čo z nej vytvoriť, niekoľko tipov nájdete v nasledujúcom článku.

Minky latka - finetextil.sk

 

Čo je to minky látka

Látka minky je na dotyk veľmi príjemný materiál s textúrou s drobnými guľôčkami. Keďže nedráždi pokožku, je ideálnou látkou na šitie pre malé deti a môžete ju využiť tiež na výrobky pre dospelých aj textilné doplnky do domácnosti. Látky minky sa vyrábajú jednofarebnom prevedení v mnohých odtieňoch. Vyberte si, ktorý sa vám najviac zapáči, a môžete začať s tvorením.
Minky latka rozne farby - Finetextil.sk

Látky minky — ako stvorené pre deti

Potrebujete materiál, ktorý naplní všetky vaše predstavy o najvhodnejšej látke pre deti? Vyskúšajte minky látky a ušite nové hniezdo, zavinovačku, deku do postieľky, hračky alebo oblečenie.
 

Minky pre najmenších

Hniezdo do postieľky z tohto materiálu bude jemné ako detská pokožka. Vaše bábätko sa v ňom bude cítiť ako v mäkučkom obláčiku. Prikryté dekou z minky bude vďaka jej hrejivosti vždy pekne v teple. Deky pre deti môžete ušiť aj v obojstrannom prevedení a využiť ich ako deky na hranie. Dvojitá vrstva poskytne dostatočnú izoláciu od chladu podlahy a zmäkčí jej povrch. Stačí si len vybrať minky metráž v jednom alebo aj dvoch rôznych odtieňoch, ktoré spolu skombinujete.

Ak by ste chceli vytvoriť ešte pestrejší koberec alebo deku na hranie, tento materiál môžete skombinovať s bavlnenými vzorovanými látkami. Minky sa podšitím bavlnenou látkou spevní a lepšie drží tvar. Pestré vzory a farby navyše dodajú celému výrobku hravosť. Pre šitím však nezabudnite bavlnenú látku vyzrážať, aby si deka na hranie zachovala svoj tvar aj po opraní.
 

Oblečenie, ktoré deti radi nosia

Pre väčšie deti si môžete vybrať minky metráž na oblečenie. Minky je vhodná na šitie čiapok, šálov a mikín. Môžete z nej ušiť tiež detský overal na chladnejšie jesenné či jarné dni. Dievčatá poteší tiež teplý svetrík na zapínanie, ktorý budú môcť nosiť k nohaviciam aj sukni.
 

Maznáčik do postieľky alebo hračka?

Minky látka je hebký materiál, z ktorého sa dá vyrobiť nežný maznáčik na spanie. Neveríte? Priložte si ju k vašej tvári a privrite oči. Presne tak príjemne sa budú s maznáčikom z minky cítiť pri zaspávaní vaše deti. Čoskoro si ho tak obľúbia, že bez neho nebudú chcieť ísť do postieľky. A iste si ho budú z nej ráno vyberať, aby sa s ním pohrali. Urobte im radosť a vyrobte pre nich aj iné hračky z minky. Fantázia v tomto ohľade naozaj nemá hranice. Z látky minky môžete ušiť macka, bábiku, zajačika, psíka alebo aj hravú zeleninu a ovocie.
Vankus a zavinovacka z minky

Neodolajú ani dospelí

Keď si budete prezerať predaj minky látok, nezabudnite vybrať niečo tiež pre seba a ostatných členov rodiny. Do spálne si môžete vyrobiť prehoz na posteľ a obliečky na vankúše s neuveriteľne hladkým povrchom.

Tento materiál ozdobí aj vašu obývaciu izbu. Jeho elasticita a pevnosť ho priam predurčujú na ušitie poťahu na sedaciu súpravu. Vyberte minky metráž vo farbách, ktoré sa budú navzájom dopĺňať, a ušite z nej dekoračné vankúšiky a pufy na sedenie.

Radi si večer posedíte na terase? Počas chladnejších večerov sa môžete zababušiť do deky z minky. Cítite už, ako vás napĺňa pocit dokonalej pohody?