Mušelín. Jemný a vzdušný materiál, z ktorého ušijete to najpohodlnejšie letné oblečenie

 

Horúce letné počasie nás núti siahať po čo najtenšom oblečení z materiálu, v ktorom sa nebudeme potiť. Takýmto materiálom je aj mušelín. Z čoho sa vyrába a čo všetko vám ponúka, ak sa z neho rozhodnete ušiť niečo pre seba či svoju rodinu?

Mušelín, dvojitá gázovina - finetextil.sk

 

Prednosti mušelínu

Mušelín je ľahučká látka vyrábaná zo 100 % bavlny. Môžete sa s ním stretnúť aj pod názvom dvojitá gázovina. Tento názov získal vďaka spôsobu jeho tkania — vzniká tkaním dvoch vrstiev gázy. I keď je jedna vrstva priveľmi priesvitná, v dvoch vrstvách sa stáva dostatočne nepriehľadným.

Gázovina rýchlo usychá. Najlepšie je sušiť ju voľne rozloženú, sušenie v sušičke nie je vhodné, materiál by sa mohol zraziť. Po opraní mušelín nebudete musieť žehliť. Ak by ste ho predsa len chceli prežehliť, je to možné len pri nízkych teplotách.

Mušelín sa vyznačuje jemnosťou prevedenia a v porovnaní s klasickou bavlnou tiež vyššou pružnosťou, a to i bez pridania elastanu. Pri vyšších vonkajších teplotách sa veľmi dobre nosí a budete sa v ňom menej potiť. Je veľmi jemný, pokožku príjemne pohladí a umožňuje jej dýchať. Už pri zakúpení vás iste osloví aj jeho mäkkosť, ktorá sa po opraní ešte zvyšuje.

Oblečenie pre deti, ktoré sa dobre nosí

Mušelín je vynikajúcou voľbou na akékoľvek letné oblečenie. Pre deti z neho môžete ušiť blúzky, tuniky aj šaty. Dievčatá sa iste potešia tiež nadýchanej sukienke, v ktorej sa môžu vybrať na návštevu ku kamarátke alebo do školy. Dvojitá gázovina sa navyše menej krčí. Každý kúsok bude preto po celý deň vyzerať ako práve vybraný zo šatníka.

Hľadáte nápad na kostým na karneval? Šaty so závojom z mušelínu sa budú na malej princeznej krásne vynímať. Vďaka priaznivej cene vás metráž navyše nebude stáť veľa. Z takéhoto kostýmu sa iste nestane výrobok len na jedno použitie. Vaša dcéra sa do neho bude chcieť obliekať aj doma pri svojich hrách.

Jedinečné kúsky, ktoré zaujmú

Kúsky na každý deň i na slávnostné príležitosti ušijete z látky mušelín aj pre dospievajúce dievčatá a pre seba. Môžete si vyrobiť blúzky vo voľnejšom strihu do práce a ľahké letné topy na ramienka aj s krátkym rukávom. Z mušelínu sa dajú ušiť vzdušné šatky, ktoré môžete nosiť ako doplnok po celý rok.

Pre svoju jemnosť a luxusný vzhľad je tento materiál výbornou voľbou aj vtedy, ak sa chystáte šiť slávnostné oblečenie. Šaty z mušelínu nezostanú nepovšimnuté na žiadnej spoločenskej udalosti. Bohatý výber rôznych odtieňov a vzorov umožňuje vytvoriť zaujímavý, módny dizajn. S doplnkom v podobe šperkov budete vyzerať dokonale.