Chránime prírodu aj našu Zem. Balíme pre vás ekologicky

 

Viete, ako dlho trvá, kým sa v prírode rozloží jedno plastové vrecko? Je to takmer pol tisícročia. Ak si k tomu pripočítame, že ročne skončí v oceánoch viac ako 12 ton plastového odpadu, čísla začínajú byť naozaj alarmujúce. Aby sme prispeli k ochrane Zeme pred nadmernou záťažou aj my, rozhodli sme sa v našom e-shope pre používanie ekologických materiálov. 

Eko balenie - finetextil.sk

 

Recyklovateľné materiály šetria prírodu

Moderný človek obklopený výdobytkami techniky si často neuvedomuje nevyhnutnosť zachovania prírody. Denne vyhodíme do koša množstvo odpadu. Smutnou pravdou je, že často neroztriedeného. A hoci ekologickí aktivisti, mnohé významné osobnosti a vedci bijú na poplach, správame sa, akoby zdroje našej planéty boli neobmedzené. Pritom často stačí len málo. V našom e-shope sme sa preto rozhodli používať len ľahko recyklovateľné materiály. Tieto materiály sa dajú opäť spracovať, alebo využiť na iný účel.

 

Do čoho balíme?

Každú objednávku balíme do hodvábneho papiera v gramáži len 20 g/mm2. Hodvábny papier sa vyrába bez použitia chlóru a kyselín. Napriek svojej jemnosti a minimálnej hrúbke ochráni metráž pred poškodením. Textil v hodvábnom papieri vyzerá navyše veľmi luxusne. Papier po rozbalení nemusíte vyhodiť do triedeného odpadu. Využijete ho na balenie darčekov alebo kvetov. Jeho jedinečný vzhľad poteší aj tých, ktorí radi tvoria. Iste preň rýchlo nájdete využitie.

Na balenie tovaru používame len papierové krabice a myslíme aj na takú maličkosť, ako je lepiaca páska. Lepiaca páska na vašom balíku bude vždy z papiera. V balíku nepoužívame zbytočné výplňové materiály. Šetríme tak nielen prírodu, ale aj váš čas pri triedení odpadu.

Kvôli ochrane látky pred vlhkosťou počas prepravy, je potrebné na balenie tovaru používať tiež plast. Našli sme však takého prepravcu, ktorý používa len recyklovateľné plastové obaly.

Ekologcke obaly - finetextil.sk

Ekológia aj vo vašej domácnosti

Ekológia a životné prostredie pre nás veľa znamenajú. Zaujímajú aj vás? K ochrane našej planéty môžete prispieť svojou troškou tiež vy. Postačí, dodržiavať len niekoľko zásad:

  • Ekologické balenie tovaru môžete hľadať aj na iných produktoch.
  • Využívajte možnosť nákupu vo vratných obaloch.
  • Igelitky ľahko nahradíte textilnými taškami. Okrem toho, že prispejete k ochrane prírody, budete si môcť užívať ich lepšiu pevnosť.
  • Ak kupujete tovar, ktorý musí byť zabalený v plaste, preferujte recyklovateľné materiály

Desiatu pre deti môžete baliť do desiatových boxov. Ročne tak vyhodíte o desiatky plastových vreciek a papierových obrúskov menej.